Valentina Puicea este psiholog clinician. Are o experiență de 8 ani în implementarea și elaborarea strategiilor de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism.  În demersul evoluției profesionale, pune accent pe acuratețea, rigorile teoretice și practice ale analizei aplicate a comportamentului. Urmează în prezent cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

COMPARAREA A DOUĂ METODE DE PREDARE A JOCULUI TEMATIC COPIILOR DIAGNOSTICAȚI CU AUTISM

In prezentare se va realiza compararea a doua metode de predare a jocului tematic cu scopul de a identifica o metoda eficienta. Cele doua metode de predare sunt o metodă de prezentare a comportamentului de joc prin intermediul unei înregistrări video și o metodă de prezentare a comportamentului de joc în vivo.

Jocul reprezintă un stadiu firesc în dezvoltare, în care copilul învață despre utilitatea obiectelor, explorează prin intermediul simțurilor mediul, se dezvoltă cognitiv și își stimulează creativitatea și imaginația. Perioada copilăriei este strâns asociată cu comportamentele specifice jocului, accestea având un rol important în dezvoltare.

Alegerea metodei de predare este esențială în atingerea obiectivelor, de aceea prezentarea își propune compararea a două metode cu scopul eficientizării procesului terapeutic.

Vezi programul ediției 2018