Raluca Anghel este psiholog, terapeut ABA si consultant in analiza comportamentala aplicata in cadrul asociatiei ATCA.  Aplica principiile comportamentale in recuperarea si integrarea copiilor cu tulburari de dezvoltare inca din anul 2008. In prezent urmeaza cursurile masterului de Psihoterapie Cognitiv Comporatmentala in cadrul Universitatii Titu Maiorescu si la inceputul acestui an a finalizat cursul Applied Behavior Analysis in cadrul Clemson Unversity (SUA).

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Scaderea comportamentelor inadecvate prin intermediul tehnicilor utilizate in terapia ABA

Scaderea comportamentelor inadecvate reprezinta o problema frecvent intalnita in interventia copiilor cu tulburari de dezvoltare, inclusiv cu tulburari din spectrul autist (TSA). Studiile epidemiologice arata ca aproximativ 30% dintre copii manifesta probleme de comportament ce necesita interventie specializata, iar copiii cu abilitati sociale si de comunicare limitate prezinta un risc mai mare de a manifesta astfel de comportamente. Comportamentele agresive, auto-agresive si stereotipiile sunt bariere ce stau in calea dezvoltarii educationale si sociale a copiilor. Comportamentele inadecvate sunt mentinute prin efectul lor functional. Daca nu exista schimbari in valoarea, disponibilitatea sau accesul la consecintele care mentin comportamentul, acesta nu va scadea.

Cercetarile din cadrul acestei prezentari includ proceduri de evaluare comportamentala si interventii functionale pentru scaderea comportamentelor inadecvate.

Vezi programul ediției 2018