Loredana Angelescu este terapeut de recuperare în cadrul Asociației Help Autism, cu o experiență de 4 ani în domeniul recuperării copiilor cu TSA prin  punerea în aplicare a planurilor de intervenție . Coordonează activitatea terapeutică într-unul din centrele  Asociației Help Autism și manageriază activitatea terapeutică în parteneriate public-private.  Are experiență în susținerea unor  cursuri de informare a părinților și terapeuților, ajutând la o mai buna înțelegere a principiilor terapeutice.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Grupul de socializare – primul pas al integrării funcționale a copilului cu TSA

Grupurile de socializare  modelează  atitudinile și comportamentele  copiilor cu TSA în vederea unei integrari cât mai funcționale, oferă ocazii repetate de a exersa ceea ce au învățat în medii structurate, într-o manieră cât mai naturală, oferă exeperiențe educaționale asemănătoare celor din învățământ.

Grupurile de socializare asigură exersarea repetată a abilităților deficitare: contact vizual; cerere spontană, răspuns spontan la întrebari, postură corectă pe scaun/ în picioare, răspuns la instrucții comune, răspuns la instrucții individuale, salut spontan, finalizarea cerințelor în mod independent.

Aceste grupuri asigură interacțiunea cu alți copii si oferă ocazii de a găsi și alte activitați recompensatorii pentru copil.

În cadrul acestei prezentări, se vor evidenția modalităti de organizare a grupurilor de socializare,  exemple de activități în cadrul grupurilor de socializare și care sunt avantajele copiilor  participanți.

Vezi programul ediției 2018