Laura Radu, logoped în cadrul Asociației Help Autism. Este psiholog cu drept de liberă practică în Psihopedagogie specială și în formare profesională în hipnoză și terapie cognitiv-comportamentală.  De asemenea, predă cursuri de muzică vocal-instrumentală în cadrul Fundației Bucuriile Muzicii. În activitatea sa integrează atât psihologia, psihopedagogia, terapia logopedică dar și terapia ocupațională prin muzică și sunet.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Meloterapia integrată în terapia logopedică

Workshopul are ca scop evidențierea beneficiilor pe care le aduce terapia ocupațională prin muzică și sunet, în cadrul terapiei logopedice. Ne propunem să descriem și să exemplificăm tehnici specifice de îmbunătățire a limbajului expresiv verbal, corectarea și stimularea acestuia și nu numai. Desigur, aceste tehnici sunt folosite cu succes și în etapele premergătoare limbajului expresiv verbal.

O importanță majoră în apariția și uzul limbajului funcțional verbal sau scris o au atât respirația nonverbala cât și abilitățile motrice și tactilo-kinestezice, pe care le putem exersa și îmbunătăți considerabil prin tehnicile de meloterapie prezentate în cadrul workshopului.

Vezi programul ediției 2018