Psiholog cu drept de liberă practică

Psihoterapeut în Psihoterapii Cognitiv – Comportamentale

Terapeut ABA cu experienţă de 4 ani

Trainer acreditat ANC

Consilier dezvoltare personală acreditat ANC

Experienţă în domeniul consilierii si al psihoterapiei de 5 ani

Din anul 2014 a început colaborarea cu asociația Help Autism unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Intervenţia în reglarea emoţională a copiilor cu TSA

Adesea părinţii copiilor cu TSA se găsesc în situaţii în care trebuie să gestioneze comportamente dificile generate de emoţii puternice. Aceste emoţii şi comportamente pot fi copleşitoare pentru familia copilului cu autism. O bună înţelegere a mecanismelor prin care se pot identifica emoţiile şi modifica comportamentele nedorite ale copiilor este răspunsul pe care foarte mulţi dintre părinţi îl aşteptă. Conştientizarea, etichetarea şi gestionarea emoţiilor stau la baza unei relaţionări constructive dintre copilul cu autism şi familia acestuia. Identificarea nevoilor emoţionale ale copilului cu autism este vitală în construirea unei relaţii securizante între familie şi copilul cu TSA, în care copilul se simte acceptat, tolerat, iubit şi primeşte o educaţie ce stimulează potenţialul lui. Copiii cu autism au nevoie să simtă empatia celor din jur, recunoaşterea corectă a emoţiilor copilului şi intervenţia în acord cu starea copilului îl poate ajuta în reglarea emoţională şi antrenarea în noi comportamente adecvate şi pozitive.

Prezentarea are ca scop înţelegerea, recunoaşterea şi intervenţia în reglajul emoţional al copiilor cu TSA prin intermediul tehnicilor, modelelor psihologice şi exemplelor pentru a crea o relaţie sănătoasă, autentică şi securizantă între copil şi familie.

Vezi programul ediției 2018