Iasmina Lică lucrează în cadrul Asociației Help Autism ca logoped, este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. A obținut licența în cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială (2014) și masterul în Terapie logopedică în procesele de comunicare, din cadrul aceleiasi facultăti.

Iubește să lucreze în preajma copiilor și experimenteaza acest lucru de 6 ani, ca terapeut. Intre timp, a ocupat și functia de educatoare si a susținut opționale de dezvoltare personala în grădinițe.

În timpul liber, studiază muzica, iubește să citească și sa fie înconjurată de oameni pozitivi.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Meloterapia integrată în terapia logopedică

Workshopul are ca scop evidențierea beneficiilor pe care le aduce terapia ocupațională prin muzică și sunet, în cadrul terapiei logopedice. Ne propunem să descriem și să exemplificăm tehnici specifice de îmbunătățire a limbajului expresiv verbal, corectarea și stimularea acestuia și nu numai. Desigur, aceste tehnici sunt folosite cu succes și în etapele premergătoare limbajului expresiv verbal.

O importanță majoră în apariția și uzul limbajului funcțional verbal sau scris o au atât respirația nonverbala cât și abilitățile motrice și tactilo-kinestezice, pe care le putem exersa și îmbunătăți considerabil prin tehnicile de meloterapie prezentate în cadrul workshopului.

Vezi programul ediției 2018