Gina Seria este psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România în Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse și Soluții. A finalizat masterul de Analiză Comportamentală Aplicată (Applied Behavior Analysis) în cadrul Clemson University (SUA). Lucrează din anul 2007 cu copii ce au diferite deficiențe aplicând principiile și tehnicile din terapia ABA. Este coordonator de programe ABA și psihoterapeut pentru copii, adulți și familii.  Susține periodic workshop-uri de instruire a terapeuților, părinților și a cadrelor didactice. Este președintele Asociației pentru Dezvoltarea Resurselor Psihice.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Scaderea comportamentelor inadecvate prin intermediul tehnicilor utilizate in terapia ABA

Scaderea comportamentelor inadecvate reprezinta o problema frecvent intalnita in interventia copiilor cu tulburari de dezvoltare, inclusiv cu tulburari din spectrul autist (TSA). Studiile epidemiologice arata ca aproximativ 30% dintre copii manifesta probleme de comportament ce necesita interventie specializata, iar copiii cu abilitati sociale si de comunicare limitate prezinta un risc mai mare de a manifesta astfel de comportamente. Comportamentele agresive, auto-agresive si stereotipiile sunt bariere ce stau in calea dezvoltarii educationale si sociale a copiilor. Comportamentele inadecvate sunt mentinute prin efectul lor functional. Daca nu exista schimbari in valoarea, disponibilitatea sau accesul la consecintele care mentin comportamentul, acesta nu va scadea.

Cercetarile din cadrul acestei prezentari includ proceduri de evaluare comportamentala si interventii functionale pentru scaderea comportamentelor inadecvate.

Vezi programul ediției 2018