Gabriela Puscasu este psihopedagog acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania. Se afla in curs de finalizare a cursurilor de Analiză Comportamentală Aplicată (Applied Behavior Analysis) în cadrul Universitatii Clemson (SUA). Avand o experienta de peste 8 ani in lucrul cu persoanele cu deficiente, momentan este coordonator de programe ABA si presedinte al Asociatiei Investim In Comunitate.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Scaderea comportamentelor inadecvate prin intermediul tehnicilor utilizate in terapia ABA

Scaderea comportamentelor inadecvate reprezinta o problema frecvent intalnita in interventia copiilor cu tulburari de dezvoltare, inclusiv cu tulburari din spectrul autist (TSA). Studiile epidemiologice arata ca aproximativ 30% dintre copii manifesta probleme de comportament ce necesita interventie specializata, iar copiii cu abilitati sociale si de comunicare limitate prezinta un risc mai mare de a manifesta astfel de comportamente. Comportamentele agresive, auto-agresive si stereotipiile sunt bariere ce stau in calea dezvoltarii educationale si sociale a copiilor. Comportamentele inadecvate sunt mentinute prin efectul lor functional. Daca nu exista schimbari in valoarea, disponibilitatea sau accesul la consecintele care mentin comportamentul, acesta nu va scadea.

Cercetarile din cadrul acestei prezentari includ proceduri de evaluare comportamentala si interventii functionale pentru scaderea comportamentelor inadecvate.

Vezi programul ediției 2018