Camelia Frangulea este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din România și coordonator în cadrul Centrului Rainbow din Piteşti. Este absolventă a Facultății de Psihologie și a Masterului de Psihologie Clinica- Evaluare şi Intervenţie din cadrul Universității Piteşti. In prezent, Camelia a terminat cursuri de specializare în Analiza Comportamentală Aplicată (Applied Behavior Analysis) în cadrul Clemson University (SUA), fiind in curs de finalizare a acreditarii internaționale. Camelia susține periodic workshopuri destinate părinților copiilor cu autism la sediul Centrului Rainbow.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Scaderea comportamentelor inadecvate prin intermediul tehnicilor utilizate in terapia ABA

Scaderea comportamentelor inadecvate reprezinta o problema frecvent intalnita in interventia copiilor cu tulburari de dezvoltare, inclusiv cu tulburari din spectrul autist (TSA). Studiile epidemiologice arata ca aproximativ 30% dintre copii manifesta probleme de comportament ce necesita interventie specializata, iar copiii cu abilitati sociale si de comunicare limitate prezinta un risc mai mare de a manifesta astfel de comportamente. Comportamentele agresive, auto-agresive si stereotipiile sunt bariere ce stau in calea dezvoltarii educationale si sociale a copiilor. Comportamentele inadecvate sunt mentinute prin efectul lor functional. Daca nu exista schimbari in valoarea, disponibilitatea sau accesul la consecintele care mentin comportamentul, acesta nu va scadea.

Cercetarile din cadrul acestei prezentari includ proceduri de evaluare comportamentala si interventii functionale pentru scaderea comportamentelor inadecvate.

Vezi programul ediției 2018