Bianca Stănescu este membru fondator al Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie “Activity” și consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 5 ani în lucrul cu copiii și în aplicarea principiilor ABA și de doi ani în coordonarea și implementarea programelor de intervenție comportamentală. De asemenea, deține cunoștințe în oferirea serviciilor de consiliere psihologică și în organizarea și desfășurarea grupurilor de dezvoltare socio-emoțională.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Predarea jocurilor senzoriale prin intermediul terapiei comportamentale

Multe persoane diagnosticate cu autism, au un deficit de procesare a informațiilor senzoriale care se manifestă prin reacții exagerate la stimuli mediului (ex: urechile sunt acoperite atunci când se fac anumite zgomote, lumina neonului îi irită).

Fiecare simț – gust, tact, miros, văz, auz – ne oferă informații despre mediu. Creierul reorganizează toate aceste informații și dă sens la ceea ce ne înconjoară prin răspunsuri adecvate. Din acest considerent, este important să îi învățăm pe copii strategii prin care să se poată adapta mediului înconjurător, lucru pe care ni-l propunem în cadrul acestu atelier.

Vezi programul ediției 2018