Andreea Stroe-Mățăuan este psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România și analist comportamental acreditat internațional BCBA. Practica sa cuprinde: coordonarea procesului de intervenție comportamentală (ABA) și psihologică la copiii cu tulburări de dezvoltare; psihoterapie cu adulți, familii și copii; susținerea de cursuri și de workshop-uri despre aplicabilitatea ABA; participarea la conferințe de specialitate în calitate de lector și facilitarea de grupuri de dezvoltare personală. Este membru al asociației analiștilor comportamentali acreditați din țara noastră – ABA România.

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Intervenții pe antecedent în lucrul cu copiii – studii recente

Lucrarea își propune să treacă în revistă câteva dintre studiile recente despre intervențiile pe antecedent și să abordeze aplicabilitatea noilor date.

Analiza comportamentală aplicată (ABA) este asociată adesea doar cu intervențiile ce țin de consecință (de exemplu: recompensa). Însă intervențiile bazate pe antecedent aparțin la fel de mult analizei comportamentale aplicate. Discuția despre intervenții eficiente pe antecedent poate avea implicații practice pentru specialiști și părinți deopotrivă – aceștia vor avea ocazia să inventarieze ce intervenții pe antecedent folosesc deja și descopere noi proceduri pe care le pot aplica pentru a ajuta copiii.

Scopul mai larg al discuției este de a pune accentul pe amplitudinea pe care știința aplicată a comportamentului (ABA) o are – pe caracterul său proactiv, preventiv și pozitiv în a susține dezvoltarea copiilor, cât și a altor populații cărora i se adresează.

Vezi programul ediției 2018