Dr Louise McHugh este profesor asociat la Universitatea din Dublin. Interesele sale de cercetare se axează pe analiza experimentală a limbajului și a cunoașterii dintr-o perspectivă analoagă a comportamentului și a teoriei cadrului relațional, incluzând în special dezvoltarea unor abilități cognitive complexe, cum ar fi formularea perspectivelor și investigarea la nivel de proces a psihoterapiilor comportamentale și cognitive, inclusiv Terapia Acceptării si Angajării (Acceptance and Commitment Therapy). A publicat peste 70 de lucrări pe această temă și a primit finanțare din mai multe surse, printre care Academia Britanică, Leverhulme Trust, Trustul Waterloo și Adunarea Galeză. Este membru al Asociației pentru științe comportamentale contextuale (ACBS).
Sumar teme Conferința Internațională ABA 2018:
O abordare comportamentală pentru înțelegerea și formularea perspectivelor
O abilitate socială critică implică capacitatea de a prelua perspectiva altora și de a înțelege că alți oamenii au dorințe, necesităţi și cerinţe, care sunt diferite de ale noastre. Teoria cadrului relațional – TCR (Relational frame theory – RFT) este o abordare comportamentală modernă a limbajului uman și a cunoașterii care explică comportamentul uman complex, cum ar fi preluarea unei perspective, in termeni de răspuns relațional derivat. Conform TCR, o istorie a întăririi pentru relațiile deictice, cum ar fi eu-tu, acolo-aici, acum-atunci, este critică pentru apariția unui repertoriu sofisticat de preluare a perspectivelor. Această înțelegere teoretică a comportamentului complex a dus la proiectarea intervențiilor pentru stabilirea acestor repertorii atunci când sunt deficitare. Aceasta prezentare se axează pe literatura înfloritoare a domeniul formulării perspectivei și pe ştiinţa comportamentului contextual.
Introducere in Terapia de Acceptare și Responsabilizare (Acceptance and Commitment Therapy)
Terapia de Acceptare și Responsabilizare (ACT) se axează pe sporirea flexibilității psihologice în serviciul realizării valorilor fundamentale ale vieții. Un lucru care distinge ACT de alte psihoterapii este fundamentarea sa în știința comportamentală empirică. Dovezile ştiinţifice sugerează faptul că limbajul uman poate produce efecte psihologice negative în anumite circumstanțe. ACT este o abordare terapeutică în care efectele negative ale limbajului sunt subminate pentru a susține existența unor valori flexibile fundamentale în viață. Activitatea terapeutică ACT implică șase procese cheie propuse în cadrul modelului „hexaflex”. ACT a primit un sprijin empiric considerabil in literatura de specialitate. Acest workshop va introduce participanților modelul “ hexaflex” al ACT care oferă exerciții experienţiale care pot fi utilizate în cadrul grupurilor din medii diferite, de exemplu in mediul organizațional, educațional sau clinic.
Leave A Comment