Conferința ABA a devenit din 2015 eveniment științific și practic acreditat la nivel internațional prin Behavior Analyst Certification Board.
Lectori BCBA
Neil MartinPh.D., BCBA-D
Neil Martin, Ph.D., BCBA-D, lucrează ca specialist ABA (clinician, profesor, supervizor și cercetător), din 1990. Dr. Martin și-a făcut doctoratul în cadrul Universității Reading (UK) în 1998 și a devenit Board Certified Behavior Analyst (BCBA) în 2002.
William L. HewardEd.D., BCBA-D
William L. Heward, Ed.D., BCBA-D, este Profesor Emeritus la College of Education and Human Ecology din cadrul The Ohio State University (USA). Dr. Heward a ținut prezentări și workshop-uri în 18 țări.
Christos K. NikopoulosBCBA-D
Christos K. Nikopoulos, PhD, BCBA-D, MBPsS, CSci, FHEA, este fondatorul si directorul Serviciilor de consultanta in autism din Londra, precum si reprezentantul international al Behavior Analysis Certification Board (BACB®). Este BACB Type 2 Approved Continuing Education (ACE) Provider, care a functionat in calitate de clinician, lector universitar, educator, consultant, cercetator si autor in domeniul autismului si alte dizabilitati de dezvoltare, precum si interventii neurologice si comportamentale in educatia speciala pentru mai bine de 17 ani. A obtinut experienta internationala in lucrul cu copiii cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare, precum si cu familiile lor si a publicat o serie vasta de articole cu privire la acest subiect.
Oana Anacona RaduBCaBA
Oana este BCaBA, psiholog și vicepresedinte al Asociației pentru Intervenție Precoce în Autism. Ea are experiență de 10 ani în intervenție comportamentală, timp în care a acumulat peste 12 000 de ore de lucru efectiv, cu mai mult de 130 de copii.
Alexandra ComârniceanuBCBA
Alexandra Comarniceanu are o experiență de 9 ani în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate. A terminat Masterul în ABA la Universitatea din Bangor, Marea Britanie și a devenit BCBA în 2012. A fost lector atât în cadrul conferințelor din România, cât și din Marea Britanie.
Anca-Elena GrigorașBCaBA
Anca – Elena Grigoraş este psiholog clinician, analist comportamental acreditat (Board Certified Assistant Behavior Analyst) şi Preşedinte al centrului Senzo Kids. Are o experienţă de peste 5 ani în coordonarea şi implementarea programelor de intervenţie comportamentală. În 2012 a înfiinţat Asociaţia “Senzo”, din dorinţa de a extinde aplicabilitatea analizei comportamentale şi în alte sfere decât cea a tratamentului autismului.
Octavia VasileBCaBA
Octavia Vasile este psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv-comportamental, are o experiență de cinci ani în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate, a finalizat cursul BCaBA Alternate Pathway Course Sequence. Applied Behavior Analysis with Autism and Developmental Disorders şi a devenit BCaBA în anul 2014. Este membru fondator al Asociației „Senzo”.
Alexandru TarasovBCaBA
Alexandru Tarasov, MSc, BCaBA este consultant independent din Republica Moldova. El are o experiență de peste 10 ani în implementarea intervențiilor comportamentale pentru copiii cu deficiențe în dezvoltare și a primit certificarea BCaBA în anul 2014. Pe parcursul ultimilor ani a fost implicat în instruirea învățătorilor din școlile generale și a logopezilor din diverse regiuni ale Republicii cum să utilizeze principiile și intervențiile ABA în lucrul cu copii.
Geanina BucuroiuBCBA
Geanina Bucuroiu este analist comportamental acreditat BACB, psiholog clinician si psihoterapeut cognitive-comportamental. Lucrează din 2003 in domeniul analizei comportamentale aplicate si in prezent este consultant si director de programe in cadrul Napocensis Medical Center.
Maria GiorocBCaBA
Maria Gioroc este analist comportamental acreditat BCaBA, psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor si presedinte al asociatiei Spontania –Interventie in Autism. Are o experienta de 6 ani in Implementarea si aplicarea programelor de interventie comportamentala.
Lectori ziua dedicată autismului:
Ph.D., specialist în psihologie clinică, ABA și coodonator supervizare, Jens Erik Skår a lucrat 30 de ani în sectorul public ca psiholog clinician. DIn 2001, Jens Erik Skår este director clinic la Institute of Applied Behavior Analysis, Stavanger, Norway. A fost lector la numeroase conferințe și este membru al Asociației Psihologilor din Norvegia (NPF) și al Asociației de Analiză Comportamentală din Norvegia (NAFO).
Segiu P. Pașca, doctorand si profesor asistent, investigatorul principal în Departamentul de Psihiatrie și Științe Comportamentale la Universitatea Stanford, California, Statele Unite ale Americii. Laboratorul său de cercetare este interesat în descifrarea mecanismelor celulare și moleculare care stau la baza dizabilităților neurologice și a celor de dezvoltare, inclusiv ale celor care determină autismul. Dr.Pașca a primit titlul de ”Tânăr cercetător în problematica Creierului și Comportamentului” (Brain and Behavior Young Investigator Award), titlul ”Sammy Kuo” în Neuroștiințe și premiul pentru implicare în Domeniul Sănătății Mintale și al Calității Vieții ”MQ Transforming Mental Health”.
Ashley and Nicholas Dodge
Ashley și Nicholas Dodge trăiesc în lumea autismului de peste 20 de ani. Nicholas a fost diagnosticat cu autism sever la 2 ani și nu li s-a dat nicio șansă de recuperare. După ani de cerectare, Ashley și Nick au devenit una dintre primele familii din Utah (Utah) care a creat și pus în practică un program ABA la domiciliu. După ani de străduință și ABA, Nicholas și-a depășit diagnosticul și acum este student în Cedar Rapids, Iowa (USA). Nicholas este un artist talentat care își urmează calea spre o carieră în grafic design. Ashley este asistentă medicală la Urgențe în Spitalul din Iowa.
Ana HodeaLogoped
Ana Hodea este psihopedagog logoped autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din România și membru fondator al Asociației MAI APROAPE. Are 6 ani de experiență în terapia logopedică și este formator în cadrul cursurilor de logopedie în cadrul Asociației AITA.
Ionel Mocanupsiholog
Ionel Mocanu este psiholog, analist comportamental şi psihoterapeut cognitiv – comportamental cu experienţă de peste 5 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program) şi în formarea cadrelor didactice în teme precum: Cauzele comportamentelor, Management comportamental, ADHD, Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale.
Dana Gavankar este analist comportamental in curs de acreditare internationala, psiholog si presedinte al Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism – AITA. A absolvit cursurile University of North Texas – Department of Behavior Analysis și cursul PECS impreuna cu Pyramid Educational Consultants. Este autor al cărții „Autism. Cartea pentru părinți” și coautor al broșurii „Intervenția în autism de la teorie la practică – Ghidul complet al părintelui informat, 2013.”
În prezent coordonează programele terapeutice ale copiilor din centrul AITA, și susține cursuri ABA în toată țara, împărtașind din experiența practică acumulată în peste 13 ani.
În prezent coordonează programele terapeutice ale copiilor din centrul AITA, și susține cursuri ABA în toată țara, împărtașind din experiența practică acumulată în peste 13 ani.
Andreea Mătăuan este analist comportamental in curs de acreditare internationala, psihoterapeut autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Are experienta de 6 ani in lucrul cu copii cu autism, iar de 4 ani lucrez la AITA (Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism) și a absolvit 2 ani de formare in Applied Behavior Analysis (ABA) la University of
North Texas.
North Texas.
Adriana Balșanu este psihopedagog și psihoterapeut cognitiv – comportamental cu experientță de peste 7 ani în aplicarea planurilor de intervenție comportamentală pentru copiii cu autism, ADHD și întârzieri în dezvoltare. A absolvit masterul „Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică”, iar în prezent coordonează programele terapeutice ale copiilor înscriși în Asociația Help Autism, supervizează activitatea desfășurată în două centre Help Autism și susține cursuri de formare pentru terapeuți ABA.
Camelia Rațpsihopedagog
Camelia Raț este profesor de educaţie specială, formator, mediator şcolar în cadrul Asociaţiei Autism Baia Mare. Absolventă masteratului în „Special Education Mild Disabilities” prin Brenau University, Gainesville, Georgia, S.U.A, Camelia a lucrat timp de zece ani în varii instituţii de învăţământ general şi special din Atlanta, S.U.A., având experienţă în o varietate de dizabilităţi de învăţare şi comportament, inclusiv autism, dislexie, tulburări de integrare senzorială şi deficit de atenţie. În 2009, i-a fost conferit premiului Outstanding Special Education Teacher Award și este autorul primelor auxiliare didactice destinate copiilor cu dificultăţi de învăţare: ” Comunică Spectrum” şi” Aplică Spectrum”.
Nicoleta Lupoae
Nicoleta Lupoae este mamă a unui copil tipic (10 ani) și a unui copil cu autism (7 ani). În 2011 a înființat Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism – APCA Galați, primul ONG din județul Galați care și-a axat activitatea strict pe problematica tulburărilor din spectrul autist. Acum cei 65 de copii din asociație și familiile lor (din întreg județul Galați, dar și din județele învecinate și chiar din Republica Moldova) beneficiază de servicii subvenționate din sursele proprii APCA, precum și de diverse programe gratuite, pe diferite arii de acțiune.
Alina Bobârnac
Lucreaza ca analist comportamental din 2003. Din 2011 Alina este lector al cursului din Romania acreditat de BACB in analiza comportamentala aplicata si ofera supervizare studentilor acestui curs. In februarie 2012 Alina a infiintat Asociatia New Odyssey, un centru de excelenta in oferirea de servicii in sfera Analizei Comportamentale Aplicate (ABA), pentru copiii cu tulburari din spectrul autist si alte tulburari de dezvoltare. Identificarea emotiilor, joint attention si relatiile de echivalenta se numara printre interesele Alinei.
Medici în ziua dedicată autismului:
Mădăllina Potoroacă-Lintemedic specialist psihiatrie pediatrica ,
Ramona Gheorghemedic specialist psihiatru de copii si adolescenti
Ramona Gheroghe este medic specialist psihiatru de copii si adolescenti si psihoterapeut adlerian, cu 10 ani de practica in clinica spitaliceasca si de ambulator, coordonator de echipe multidisciplinare de evaluare si interventie in tulburarile psihice la copil si adolescent, lector in cadrul Fundatiei Generatia a cursului de Psihiatrie a copilului si adolescentului, a cursului de Tulburari de dezvoltare si a cursului de Patologia adolescentei; membru al Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie; membru al Asociatiei Romane de Psihiatria Copilului si Adolescentului si profesii asociate; membru al European College of psychoneuropharmacology; membru al Federatiei Romane de Psihoterapie si al Asociatiei de psihologie si psihoterapie adleriana.
[/fusion_tab]
[/fusion_tabs]
[/fusion_text]